Criminaliteit

Ik ben zo vrij, als verantwoordelijke van het politiekorps van Maasmechelen te reageren op de lezersbrief van de heer Crijns uit Maasmechelen (HBvL 07/04/04).

J. Schepers, korpschef Lokale Politie Maasmechelen - Maasmechelen

De politiediensten van Maasmechelen werden op 3 april om 17u.27 ingelicht van inbraak in het bedrijf van de heer Crijns. Om 17.41 melden de poltieambtenaren zich ter plaatse en starten zij met hun vaststellingen op het bedrijf.

In de daaropvolgende minuten worden de omliggende politiezones en de Nederlandse collega's radiofonisch ingelicht van de diefstal van een vrachtwagen. De nummerplaat en beschrijving van het voertuig wordt eveneens meegegeven. De poltiediensten worden verzocht tijdens hun patrouilles opsporingen te doen naar dit voertuig.

De schriftelijke seining van de vrachtwagen die tot doel heeft de gegevens van het gestolen voertuig in de nationale informatiebestanden van de politie op te nemen is pas later gebeurd om redenen dat de politieambtenaren niet beschikten over alle noodzakelijke gegevens van het voertuig en van de andere voorwerpen die werden ontvreemd. Deze inlichtingen werden ons pas ter beschikking gesteld in de loop van de avond. Omstreeks 19u., nadat de politieambtenaren opnieuw ter plaatse waren gegaan. De schriftelijke seiningen werden beëindigd om 20u.50.

Het verhaal van de heer Crijns is dus niet juist of op zijn minst gezegd onvolledig en het stoort ons dan ook zeer erg dat plichtbewuste en nauwgezette politieambtenaren en hun politiekorps in diskrediet worden gebracht om publiekelijk een aantal persoonlijke ongenoegens of frustraties te uiten.

Aangeboden door onze partners