Pure THC

Pure THC

Rob Berkmans - Achel

Dat Noord-Limburg al jaren vergeven is van de kleine en grote drugdealers is voornamelijk voor de bewoners van de grensstreken geen nieuws.

Dat Amsterdamse topkriminelen als Klepper en consoorten hier intussen jarenlang op een boogscheut hier vandaan een kast van een villa hebben kunnen betrekken tussen een boel andere belastingontduikers en voorheffing-ontvluchters, daar kan ik met mijn verstand nog steeds niet bij. Dat slag nouveau –riches jaagt hier ten andere de prijzen van de bouwplaatsen ook nog eens omhoog tot een astronomisch peil zodat de streekbewoners zelf nog amper aan een betaalbare zakdoekgrote lap vaderland kunnen raken.

Iedereen weet bovendien dat voornamelijk de drughandelaars het meestal niet bij drughandel alleen laten maar zich met alle mogelijke andere lukratieve zaakjes en criminele aktiviteiten bezighouden. Dat krijgen we er dan ook nog eens bovenop.

Aansluitend wil ik ten andere degenen die vinden dat een jointje af en toe gewoon een acceptabele uiting van een bepaalde levensstijl moet kunnen zijn er hier eens op wijzen dat deze week het Nederlandse ministerie van Justitie er zelf op heeft gewezen dat zowel in Nederland als in België de laatste tijd wiet circuleert die voor een kwart ( 25 % ! ) uit pure THC bestaat en dat men zelfs in het tolerante Nederland er aan twijfelt of dit soort produkten niet eerder bij de harddrugs moeten gerekend worden.