Vertrouwen in beroepsgroepen

Belg koestert nog steeds wantrouwen in politici. (HBvL 08.04.04. blz 2.)

Michel Cremers - Zonhoven

Waardering van de bevolking moet je "verdienen". Dat verdienen staat in relatie met een bepaalde dienstverlening. Dus niet verwonderlijk dat sommige beroepen zoals Apothekers, Brandweer, Dokters, verpleegkundigen, Leraren, de top van de grafiek sieren.

Dat autoverkopers een wat minder goed imago hebben, komt volgens mij, dat inderdaad menig autokoper zich op een of andere manier, vroeg of laat, belazerd voelt. Want de extra korting bijvoorbeeld die een garagist u toe staat, zal hij toch op een sluikse manier, bij het onderhoud van de wagen, terug weten binnen te halen.

Dat de politici zo'n belabberde positie innemen, amper 14 procent, hebben ze alleen maar aan zichzelf te wijten.

Het wantrouwen in politici dat de Belg koestert heeft vooral te maken met het 'leugenachtige' imago van deze beroepsgroep. Vòòr de verkiezingen beloven ze de hemel op aarde, na de verkiezingen belanden we helaas in de hel.

Neem nu bijvoorbeeld de begroting. Daar is toch geen zinnig mens die de uitleg van de regering over de cijfers van de begroting gelooft. Ze oogt mooi, enkel tot na de verkiezingen van 13 juni aanstaande.

Het zijn eerste klas bedriegers. Het ergste hieraan is, dat zij dat doen met voorbedachten rade. Enkel tot heil van hun bankrekening. Toch wil ik hier zeker niet veralgemenen. Wie het schoentje past, trekke het aan. Niettemin denk ik dat ik een heel magazijn schoenen voor de politici zal nodig hebben.

Het zou een zegen voor ons allen zijn, mochten we onze politici kunnen 'koesteren' in de betekenis van, 'op handen dragen', omwille van hun oprechte dienstbaarheid aan de gemeenschap.