Circulatie- en parkeerplan Neerpelt

Het gemeentebestuur van Neerpelt wil de handel een nieuwe kans geven. Vanaf 4 april geldt een nieuw verkeersreglement. Voor een korte boodschap vindt U altijd plaats. Er mag nog één uur geparkeerd worden in de straten van het centrum en twee uur op de pleinen. Wil men langer in Neerpelt blijven, moet men zijn wagen parkeren op terreinen die op ‘wandelafstand’ zouden liggen. Wie gaat het er voor over hebben om een afstand van ongeveer één kilometer naar het centrum af te leggen? Te voet én door weer en wind. Het nieuwe verkeersplan werd uitgedokterd door een studiebureau eonder inspraak van de handelaars is op maat gemaakt van een grootstad. Neerpelt is dat niet.

Jos Timmers en François Vanderheyden - Neerpelt

Handelaars uit de Heerstraat en Groenstraat krijgen een extra koude douche omdat men de Korte Heerstraat afsluit voor autoverkeer. Wie zijn wagen op het Boudewijnplein kwijt wil, moet het centrum bijna helemaal rondrijden.

De handelaars hebben al diverse pogingen ondernomen om het gemeentebestuur van mening te doen veranderen. Een langere parkeertijd op alle pleinen en de toegankelijkheid van de Boudewijnparking behouden is hun logisch voorstel. Men krijgt geen gehoor.

Aangeboden door onze partners