thumbnail: null
thumbnail: null

Luchthaven in Sint-Truiden

Reactie op het artikel over de luchthaven te St.Truiden van vrijdag 5 april:

Philippe Baldewijns - Sint-Truiden

Het wordt stillaan tijd dat er schot komt in de zaak van de voormalige luchtmachtbasis te St.Truiden. Alleen spijtig dat een bepaalde groep van mensen wordt uitgesloten door geen sportvliegtuigen toe te laten. Het zou volgends dhr Vandenhove het Haspengouwse toerisme schaden, maar de burgervader vergeet dat de sportvliegende medemens vanuit heel Europa naar hier kan vliegen om onze mooie streek te bezoeken. Maar ja, populaire uitspraken leveren stemmen op en we weten allemaal wat er in juni staat te gebeuren.

Het stoort mij ook dat dhr Vandenhove een flagrante leugen gebruikt om zijn zaak te motiveren. Het is totaal onjuist dat er geen recreatieve vliegen wordt toegelaten op de regionale luchthavens. Op ALLE regionale luchthavens, en zelfs op Brussel Nationaal, is recreatief vliegen toegelaten. Het bewijs hiervan is dat op bijna alle regionale luchthavens een vliegclub is gevestigd.

Ik hoop dat eens de activiteiten van start zijn gegaan, dhr Vandenhove zijn standpunt zal herzien en de voormalige luchtmachtbasis als een volwaardige regionale luchthaven zal bekijken.