Microsoft vs EU-Megasoft

Afgelopen week deelde de Europes Unie een boete ter grootte van 1/7-de van het Belgacom pensioenfonds , te weten 0,5 miljard euro uit aan Microsoft. Reden is dat Microsoft een beetje te weinig open deur speelt met haar eigen operating systeem "Windows" en daardoor de rest van de software-huizen als het ware buitensluit.

Jan Voorspoels - Antwerpen

Tja, Microsoft heeft het -een beetje zoals Coca Cola- zover gekregen dat iedere wereldburger zijn "drankje" wil drinken,ook al is Coca cola niet het van het. Ook al was Coca-Cola in haar prille ontstaan ook bijna failliet, maar "het verkeerde" en nu zijn ze allebei "numero Uno"

Dat net de Europese Unie dit durft uit te kramen vond ik wel kras. Is het niet de E.U. die ook zowat de rest van de wereld als het ware buitensluit en terecht allicht. Iedereen wil immers bij de rijke E.U. komen. Slechts 10 nieuwe landen mogen erbij. Ik zie de europese Verhofstadten nog op de groepsfoto staan, luid kakelend dat ze weer 10 eieren bij-gelegd hebben. Ze hebben de deur dus WEL opengezet ? (tenminste voor 10 nieuwkomers).

Is er dan toch een "interface" gemaakt met die nieuwkomers ? Maar net als Bill Gates eiste ook de E.U. dat die nieuwkomers zich "plooien naar wat HIER" de norm is. Dan pas komen ze erin. Merk op : Roemenie en Turkije moeten nog wat "bij-geboetseerd" worden of ze komen er niet in.

Bill Gates eist ook dat de andere softies zich aanpassen aan ZIJN operating system. Hij heeft het waar gemaakt en de massa kocht het. Idem Coca Cola :gaat de E.U. hen ook vragen dat zij hun "formule" prijsgeven ??? Als dat zo doorgaat is ook de Stella van Interbrew niet meer veilig....

Het grote verschil tussen Interbrew,Coca-cola en Microsoft met de Europese Unie is : de eerste produkten worden gekocht, werken behoorlijk en worden ondersteund.

De Europese Unie daarentegen is stilaan een Sovjet-megasoft-organisatie aan het worden met duizenden goed betaalde muizen die gaten in de Brusselse kaas vreten. De schandalen volgen mekaar op en waar staan de europese heren met hun "interface tussen de oude 15 leden" ?? De Btw- percentages moesten al 10 jaar geuniformiseerd zijn : nog niet. De roerende voorheffing : evenmin. De gezamenlijke buitenlandse politiek : een lachtertje. De gezamenlijke "werktaal engels": afgezworen. Een toren van Babel wordt het. Geef mij dan maar Microsoft : het is ook een enorm geheel, meer nog: het werkt vrij goed en wordt behoorlijk coherent gehouden door Bill en al zijn techneuten want de minste fout wordt wereldwijd meteen aangeklaagd en afgestraft.De eurocraten kunnen slechts om de 4 jaar door de kiezers afgestraft worden. Meer nog : Microsoft zelf weerstaat tot nutoe aan alle terroristische virus-aanslagen. Hun interne veiligheidssystemen zijn een voorbeeld voor de E.U.waarvan de buitengrenzen stilaan een zeef worden. Bill heeft gelijk : eigen operating systeem eerst. Je kan erbij komen:DIRECT als je je aanpast aan zijn "systeem"of INDIRECT via een tragere "interface", zoniet moet je van nul beginnen met een eigen project zoals Groen! deed. Maar opgepast voor systemen die plots wel open-deur spelen : wat denk je dat er gaat gebeuren met de kleine softies N-VA,Vivant,tot zelfs Onafhankelijke 1-mans-softies ?? "Utilities, tools" zou Bill Gates grinniken. Er blijft in Vlaanderen nog 1 coherent operating systeem over en op 13 juni kunt U het "aanclicken" en U krijgt geen EU-boete.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer