Dierenwelzijn

"Dierenbeul gooit hondje van brug" (HBvL 13/03/04). Is het niet verschrikkelijk met wat een agressie de mensen tegenwoordig door het leven gaan.

Anneleen Milants - Sint-Truiden

Met Afschuw las ik jullie artikel. In de kranten en op het nieuws hoor je niks anders meer dan mensen die elkaar vermoorden, hun vrouwen, hun kinderen, buren en andere familieleden. Dadelijk geweld gebruiken, zodra er problemen zijn is misschien een beetje de ziekte van onze huidige maatschappij. Deze week zijn in Limburg op 24 uur tijd 2 moorden gepleegd, telkens op hun vrouw, door echtscheidingsproblemen. Het moet toch al erg met je gesteld zijn als je een hondje van amper 3 maanden zomaar van een brug kan gooien. Het is dan nog een Malthezertje, een schoothondje. Het hondje is gelukkig niet gewond, maar als het op de autosnelweg beland was, was het anders afgelopen. Als je al geweld gebruikt tegen dieren, hoe is je gedrag dan tegen medemensen, familieleden? Geweld tegen mensen begint bij dieren.

Ik hoop in ieder geval dat de agressie van de mensen afneemt. Minder geweld gebruiken en meer dingen uitpraten zou beter zijn. Alvast bedankt!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer