Jeugdopleiding Verbroedering Maasmechelen: voetbal en plezier

Print
Jeugdopleiding Verbroedering Maasmechelen: voetbal en plezier

Jeugdopleiding Verbroedering Maasmechelen: voetbal en plezier

Maasmechelen -

“Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, maar door de wortels water te geven.”, is een goede samenvatting waar de voetbaljeugdopleiding bij Verbroedering Maasmechelen voor staat.

Verbroedering Maasmechelen werkt aan een jeugdvoetbalopleiding die 2 belangrijke peilers bevat : jeugdvoetbal (recreatief gericht) en jeugdopleiding (prestatie gericht).

Jeugdvoetballers moeten zich optimaal kunnen ontwikkelen, maar niet iedereen heeft dezelfde wil, tijd en/of kwaliteit om even vaak, gericht en intensief te werken aan het verbeteren van zijn voetbalvermogen. Toch wil Verbroedering Maasmechelen voor al deze voetballers de best mogelijke jeugdopleiding aanbieden.

Spelers die de wil en de kwaliteit hebben om vaak, gericht en intensief te werken aan hun voetbalvermogen, wordt de mogelijkheid geboden een voetbalopleiding te volgen. De trainers van deze voetbalopleiding zijn gediplomeerd en hebben jarenlange voetbalervaring. De groep waarvan de spelers de wil, de tijd en/of de kwaliteit niet hebben om veel, gericht en intensief met voetbal bezig te zijn, krijgt een andere benadering. Deze benadering is weliswaar anders (recreatiever gericht), maar beslist niet minder(waardig).

Bij de U13 (miniemen) is deze werkwijze al goed zichtbaar, mede dankzij de 48 actieve spelers in deze leeftijdscategorie. De spelers trainen samen en worden opgeleid door 4 trainers, met name Erwin Vranken, Jef Erkens, Björn Salden en Jorn Panis. Elke trainer neemt 1/4 van de groep onder zijn hoede en via een doorschuifsysteem komt elke groep bij elke trainer terecht. Iedere trainer concentreert zich zodus op een bepaalde voetbaldicipline en het geheel zorgt voor een complete opleidingssessie. Deze werkwijze is een onderdeel van de vernieuwde voetbalopleiding waar Verbroedering sinds 2 jaar mee uitpakt. Alle spelers worden gelijkwaardig behandeld, maar de accenten en verwachtingen zijn verschillend.

Na 5 competitiewedstrijden hebben de 3 ploegen hun start niet gemist. Één team heeft nog steeds het maximum van de punten, met name 15 op 15, beide andere teams hebben telkens 2 wedstrijden gewonnen, 2 wedstrijden verloren, en 1 gelijkspel geoogst.

Verbroedering Maasmechelen, waar voetbal én plezier hand in hand gaan !”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio