Minister Turtelboom stelt nieuwe voertuigen en brandweerboot voor in Lommel

Print

Minister Turtelboom stelt nieuwe voertuigen en brandweerboot voor in Lommel

Lommel -

Deze week nam de operationele brandweerzone Noord-Limburg, in aanwezigheid van Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom, drie gloednieuwe multifunctionele commandowagens in haar wagenpark op. De aankoop van voertuigen kadert nog in Hulpverleningsovereenkomst die 2010 tussen de operationele prézones Noord-Limburg en het Ministerie van Binnenlandse Zaken werd afgesloten.

De voertuigen zullen gestald worden in de brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg en Lommel. Meteen werd ook de nieuwe brandweerboot voor de duikers van de Lommelse brandweer, een Fire Pro Worker, voorgesteld.

De drie Volkswagen Transporters, met 4x4-aandrijving, zijn uitgerust met de nodige meettoestellen, beschermpakken en databanken om, in geval van een ernstige brand of ongeval, metingen naar gevaarlijke stoffen te kunnen uitvoeren. Daarnaast kunnen de nieuwe voertuigen ook ingezet worden als mobiel CP-OPS of operationele commandopost in geval van een ramp. Het zogenaamde motorkapoverleg bij noodsituaties, dat opgestart wordt door de dienstdoende brandweerofficier, werd in het verleden letterlijk op de motorkap gepleegd. Dit eerste overleg en het raadplegen van de noodzakelijke documenten kan, dankzij de nieuwe wagens, voortaan veel comfortabeler en efficiënter verlopen.

De brandweer van Lommel neemt eveneens een gloednieuwe boot in dienst. Kenbri Fire Fighting ontwikkelde in samenwerking met KD Workboats een compleet nieuw type Brandweer Hulpvaartuig: De Fire Pro Worker. De nieuwe brandweerboot is geheel ontwikkeld naar de maatstaven en noden van de brandweer en is uitermate geschikt voor diverse ondersteunende opdrachten. Hij kan ook ingezet worden bij zoektochten naar vermisten/drenkelingen, oppervlaktereddingen en ondersteuning bij duikinzet.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio