Xandee naar Istanboel

Xandee naar Istanboel

Anneleen Elen (15) - Herk de Stad

De heer Van Doninck (HBvL 16/02/04) zegt dat België een goede zangeres heeft gekozen met een ijzersterke act en een ontzettend mooie uitstraling.

Hij vindt Xandee een 'madam' met stijl die tijdens het Songfestival niet zal misstaan. Xandee mag dan wel stijl hebben, maar volgens mij waren er andere kandidaten bij die hoger zouden scoren op het Songfestival.

Een hit scoren in België en goed scoren op het Songfestival zijn twee heel verschillende dingen. Ik persoonlijk zou iemand anders gekozen hebben om ons land te vertegenwoordigen in Istanboel, nl. een lied dat meer internationaal getint is.

Om te beginnen, na drie keer beluisteren van het nummer 'One life ' klinkt het al afgezaagd Xandee zingt het hele lied door over dezelfde dingen. Het nummer heeft totaal geen inhoud Om te scoren op het Songfestival moet je lied al zeker een sterke inhoud hebben, wat dus niet het geval is met 'One life '.

Daarbij is het genre voorbijgestreefd Met zo 'n lied kan je gewoonweg je land niet gaan vertegenwoordigen op het Songfestival. Als je wil scoren op het Songfestival, heb je iets origineel nodig, iets met inhoud zoals vorig jaar met Urban Trad Zij eindigden 2de. Ze hadden bovendien een niet-bestaande taal uitgevonden en dat maakt de mensen alleen maar meer nieuwsgierig. De originaliteit bij het nummer 'One life ' ontbreekt gewoon.

Een hit scoren in België en goed scoren op het Songfestival zijn twee dingen die heel ver uit elkaar liggen. Het nummer 'One life ' heeft totaal geen inhoud en is helemaal niet origineel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer