Processen

De laatste dagen worden we echt overspoeld door de media, zowel TV als radio en geschreven pers, met berichtgeving over het proces Dutroux. Het gaat hier dan ook om een belangrijk proces maar, eens te meer, wordt er een show van gemaakt. Met alle respect voor de slachtoffers en hun familie maar, zoals een minister - worstenproducent ooit zei, "Trop is teveel".

Eric Vleghels - Peer

Bij al die heisa zou men nog vergeten dat er bij het Hof van Beroep in Gent ook een belangrijk proces gestart is, ook op I maart (toeval ?). De verslaggeving daarover wordt in de media echter herleid tot nul of quasi nul.

En toch is dit proces minstens zo belangrijk als dat in Aarlen. Het gaat hier immers om de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting, grondwettelijke vrijheden in een democratie (maar is België nog wel een democratie?).

De "democratische" meerderheidspartijen kunnen via eerlijke verkiezingen het Vlaams Blok niet aan dus proberen ze op een laffe, ondemocratische manier deze partij te boycotten, zelfs te vernietigen! Liefst in de schaduw van het monsterproces in Aarlen zodat ze het proces in Gent kunnen wegmoffelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer