Ondanks natte zomer toch stijging deelname aan Asserse jeugdactiviteiten

Print

Ondanks natte zomer toch stijging deelname aan Asserse jeugdactiviteiten

As -

Net zoals de sportdienst en de kinderopvang Peter Pan werden ook bij de jeugddienst van de gemeente As deze zomer de beste beentjes voorgezet. In beide zomermaanden werden naast speelstraten, speelpleinwerking, grabbelpasactiviteiten ook uitstappen voor de tieners georganiseerd.

Voor alle leeftijdscategoriën werd een uitgebreid en gevarieerd programma opgemaakt. Dit alles was ondenkbaar zonder de hulp van talrijke enthousiaste vrijwilligers en geëngageerde vakantiewerkers.

1 beeld vervangt 1000 woorden… Met deze zin in ons achterhoofd beperken we ons verslag tot enkele cijfers en leuke weetjes, en plaatsen we zoveel mogelijk sfeerbeelden.

Speelpleinwerking
Gemiddeld 75 kinderen aanwezig gedurende 6 weken. Als topdag, met 134 ingeschreven kinderen, noteren we 13 juli… De dag waarop ook de bekende kinderwensenkermis plaatsvond. Een 30-tal vrijwilligers en medewerkers spaarden kosten noch moeite en zetten een heus pannenkoekenfestijn en piratenfeest op het programma. Ook het afsluitende kinderfestival werd zeer gesmaakt! Voor deze speciale activiteiten werden dan ook veel inschrijvingen genoteerd.
Nu maar uitkijken naar de nieuwe lokalen in het nieuwe vrijetijdsgebouw!

Tienerwerking
Een tweetal jaar geleden vroegen we ons nog af hoe we die tieners nu eindelijk konden mobiliseren om deel te nemen aan de tieneractiviteiten. Onder impuls van de hardwerkende tienerwerking groeide het deelnemersaantal explosief de laatste jaren. Momenteel kunnen we cijfers voorleggen waar andere gemeenten en zelfs steden een puntje aan kunnen zuigen. Zo gingen we met 52 tieners paintballen en kon het kartcircuit in Horenberg een 40-tal tieners verwelkomen. Als klap op de vuurpijl organiseerde de tienerwerking voor de eerste keer een vette schuimparty. Het jeugdhuis daverde op zijn fundamenten toen de 70 aanwezigen de keel openzetten.
Opgelet! Het zit er nog niet op… op 4 november trekken we met z’n allen naar Halloween Bellewaerde! Tot dan!

Grabbelpas
De grabbelpasactiviteiten zijn al jaren een gevestigde waarde. Zo goed als iedereen van de lagere school heeft er wel al eens kennis mee kunnen maken, de één al meer als de ander. Ook dit jaar noteerden we weer heel wat inschrijvingen. Vooral de pretparken waren zeer geliefd. Daar reisden we dan ook steeds met een volle bus naar toe.

Speelstraten
Er wordt geïnvesteerd in de speelstraten, niet alleen kopen we nieuw materiaal, ook op gebied van promotie proberen we te innoveren. Met resultaat zien we nu. Gemiddeld bezochten 40 kinderen op maandag of donderdag de speelstraten, wat een stijging betekent van 5 kinderen per dag. Vooral de speelstraten in de gemeentelijke basisschool in Niel zijn zeer geliefd met soms tot 75 aanwezigen. We zijn natuurlijk zeer tevreden dat onze inspanningen deze mooie resultaten met zich meebrengen.

Via deze weg willen de jeugddienstmedewerkers, haar vakantiewerkers en haar vrijwilligers alle ouders van harte bedanken voor het vertrouwen!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio