Geslaagde kaboutertocht voor Kindercampus Mozaïek

Print

Geslaagde kaboutertocht voor Kindercampus Mozaïek

Hasselt -

Meer dan 600 mensen hebben gereageerd op de oproep om Kabouterkoning Augustinus terug om te toveren. De enige mogelijkheid was om op 1 oktober alle kleuren van de regenboog terug te vinden. Dankzij de ruime opkomst van vele kinderen met hun ouders lukte het.


In groepjes van 50 personen werd een heel parcours afgelegd. Zo ging het van kabouter Weet-al en Kan-al over het postkantoor naar Sneeuwwitje en Roodkapje. Via grootmoeder Konijn en haar kleinkinderen ging het naar de soepstand van Reinaert de Vos en zijn vrouw. De kinderen hielpen de mosmannetjes met het opruimen van het bospad. Bij Merlijn de tovenaar werd druk overleg gepleegd hoe het nu verder moest. Alvorens het magische schilderij te bereiken was er nog even tijd voor een jenevertje of een fruitsapje bij de beren Teddy en Freddy. In de kabouterbakkerij was het een drukte van belang. Er werd wat afgezweet door die jonge bakkertjes. De apotheose volgde met kabouter Lellebes die het vorstenpaar uiteindelijk terug kon verenigen.
Kindercampus Mozaïek dankt de ouderraad en toneelgroepen De Banneuxkes uit Hasselt en de Royerheikes van Diepenbeek voor het organiseren van deze geslaagde kaboutertocht.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio