Groen!

Een echte groene partij had in Vlaanderen een prominente rol kunnen spelen in de politieke besluitvorming.

Agalev, dat tegenwoordig als Groen! door het leven gaat heeft het vertrouwen van de milieubewuste kiezer echter beschamend misbruikt.

Benny Rutten - Ham

In plaats van zich bezig te houden met de groene kernpunten van hun programma hebben ze hun tijd verspild met onderwerpen die niets te maken hadden met de opdracht die ze van hun kiezers kregen. Heeft de milieubewuste kiezer Agalev gevraagd om 'problemen' zoals het verbod op chocolade sigaretten, vreemdelingenstemrecht, homohuwelijk en vrije verkoop van drugs aan te pakken? Natuurlijk niet! En terwijl Agalev zich bezig hield met deze 'progressieve' onderwerpen, lieten ze echte milieuthema's links liggen. Denken we maar aan het kleine dorpje Doel dat door Agalev ging gered worden. Eens de 'groenen' hun auto-met-chauffeur binnen hadden, kwam het milieu op de tweede plaats. Mee regeren en vooral, mee aan de vleespotten zitten was hun eerste prioriteit. Dat wordt trouwens bewezen door de massa overlopers die enkel hun eigen postjes willen veilig stellen.

Ondertussen zijn we zoveel jaren verder en hebben alle partijen het belang van het milieu in hun programma ingeschreven. Het gevolg is dat Agalev ondertussen misschien wel de minst milieuvriendelijke partij geworden is. Een milieupartij moet per definitie een conservatieve partij zijn en geen extreem-linkse kliek die alle bestaande waarden over boord wil gooien.

Een stem voor Groen! is een stem voor alles, behalve het milieu.

Als je dan toch de samenleving om zeep wil helpen, stem dan voor het orgineel, nl. de SPa van alles-is-gratis-op-kosten-van-de-werkenden Robert Stunt.