Garffiti

Nieuwsitem op TVL dd.24/02 : in Maaseik wordt een garage onder handen genomen door een groep jonge graffiti-spuiters olv een "ervaren" graffiteur.

Dit alles onder het goedkeurend oog van de Maaseikse jeugddienst. Nu beseft men blijkbaar nog altijd niet dat dit de kat bij de melk zetten is.

Robert Neyens - Neeroereten

Deze jongeren leven zich nu uit op een legaal project, maar wat als dit avontuur afgelopen is ? Degenen die zich geroepen voelen om graffiti te spuiten

zullen dat in de toekomst illegaal doen. Het merendeel van de graffers werkt altijd in de illegaliteit, omdat zij hiervan een echte kick krijgen ; immers, voor hen is er niets mooiers dan een volgespoten trein, bus of (private) garage. De kosten om deze illegale graffiti te verwijderen kost de gemeenschap (en de vervoersmaatschappijen) jaarlijks vele miljoenen euro's. Daarbij komt dat de betrokken jongeren veelal in de criminaliteit geraken ; al eens uitgerekend wat een 20tal spuitbussen kosten ?

Een tip voor de Maaseikse jeugddienst : in plaats van de "spuitbuskunst" te ondersteunen zoeken ze beter aktiviteiten en opvang voor de jeugd van Neeroeteren en Opoeteren die nergens heen kunnen. Niet iedereen geraakt in het jeugdhuis te Maaseik.....