Nstars schitteren in debuut baseballcompetitie

Print

Nstars schitteren in debuut baseballcompetitie

Neerpelt -

Het Nstars pupillenbaseballteam uit Neerpelt is met nog twee wedstrijden te spelen nu al zeker van een schitterende tweede plaats in de baseballcompetitie. Een eerste plaats zit er dit seizoen net niet meer in, daarvoor is de puntenachterstand iets te groot op koploper Sunville Tigers.

Maar de Tigers uit Zonhoven spelen dan ook al jaren baseball en voor de Nstars pupillen is het hun debuut....

“Wij zijn super tevreden met de prestaties, inzet en teamspirit van onze jeugdige spelers”, vertelt een trotse voorzitter Herman Rijkx. “Wie had dat durven dromen toen we vorig jaar begonnen met baseballen op de Scoutsrally ? Van de 15 teamleden hadden er 12 nog nooit gehonkbald, laat staan een competitiewedstrijd gespeeld. Denk dat wij ze bij onze ongedwongen manier van trainen toch wel iets van baseballen hebben bijgebracht. Of was het de inzet en hulp van de enthousiaste ouders, die iedere wedstrijd meehelpen en zelfs durven meetrainen met hun kids (…. de kids zijn wel beter hè!). Wie zal het zeggen ? De Nstars gaan in November in ieder geval een leuk feestje bouwen.”

De Nstars pupillen spelen in een internationale baseballcompetitie in Zuid Nederland en Belgisch-Limburg. Met teams uit Zonhoven, Eindhoven (PSV), Maastricht, Beek, Sittard, Veldhoven en Neerpelt. In de periode van april tot oktober worden er op zaterdagen in de voormiddag 18 competitiewedstrijden gespeeld. Van de 16 gespeelde wedstrijden tot nu toe, hebben de Nstars er 12 gewonnen en staan ze alleen op de tweede plaats in de ranglijst. Zaterdag 1 oktober a.s. is er nog een spannende wedstrijd tegen koploper Sunville Tigers, deze begint om 10:00 uur op het grote veld ten zuidwesten van de KSA Roeland Lille-lokalen op de Berghei (vlakbij de Bosuil) in Neerpelt.

Ook zin om te baseballen of naar een wedstrijd te kijken ? Surf voor meer info naar www.nstars.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio