Bijltjesdag bij de VLD

Bij de federale verkiezingen van 18 mei 2003 bereikten de Vlaamse socialisten onder leiding van Robert 'Steve' Stevaert hun electorale top. Om hun kiezerspotentieel nog verder uit te breiden moesten nieuwe bronnen worden aangeboord. Via het migrantenstemrecht hoopt Stevaert om ook de migrantengemeenschap voor zijn kar te spannen.

Wim Lenaers - Zutendaal

VLD-voorzitter Karel De Gucht ziet dit met lede ogen aan en blijft hevig protesteren. Een doorn in het oog van de SP.a en vooral de PS van Elio Di Rupo. Zij zetten afgelopen week premier Verhofstadt onder druk om Karel De Gucht de mond te snoeren. Gisteren haalden zij hun slag al thuis.

Vorige week nog steunden 70% van alle Vlaamse parlementsleden, waaronder de VLD-fractie, het belangenconflict dat CD&V'er Johan Sauwens inriep tegen het migrantenstemrecht. Desondanks wordt het stemrecht ons in het federaal parlement opgedrongen door de Waalse partijen met steun van de Vlaamse socialisten!

Het ontslag van VLD-voorzitter De Gucht is het zoveelste bewijs dat ook Vlaanderen gedirigeerd wordt door Waalse kopstukken als Elio Di Rupo en Louis Michel.