Vogels duwt

Er is voor de groene partij bijzonder slecht nieuws te rapen. Mieke Vogels gaat in Antwerpen bij de komende verkiezingen de lijst van Groen! "duwen".

Michel Cremers - Zonhoven

Waarom is dit slecht nieuws voor Groen! ? Welnu, Mie Vogels was in een vorig leven de eminatie van alles wat de aversie tegenover groen kon opwekken.

Ze was de voortrekster (lees : promotiebureau) van het drugsgedoogbeleid.

Ze was de minister die ons zuur verdiende centen en euro's over de balk gooide aan allerlei nutteloze campagnes, zoals "een maatje groter", maar veel erger aan de "bla, bla, en boem boem campagne". Gemeenzaam ook de 'kut en lul' campagne genoemd.

Luc Van Der Kelen werd het in die tijd zelfs te machtig zodat hij op 08.02.01.zijn opiniestuk bedacht met de alleszeggende titel :" Drugs zijn kut."

Maar deze excellentie verzuimde voor de gehandicapten, toch een zwakkere groep in onze gemeenschap, orde op zaken te stellen. Het is zelfs op dit ogenblik zo erg dat er nog minstens anderhalf jaar over zal gaan, vooraleer men klaarheid zal zien in de chaos. En dit na het "jaar van de gehandicapten". Een jaar waarin de gehandicapten eigenlijk feitelijk MEER aandacht moesten krijgen.

Zelfs onze koning was van de malaise van de gehandicaptenproblematiek niet op de hoogte. Want in zijn nieuwsjaarboodschap riep hij de Vlaamse Regering - zonder geld voor de gehandicapten -nog op VERDER te werken aan het gehandicaptenbeleid. Jammer, dat ik toen de koning, via een lezersbrief moest melden, dat je iets niet verder kunt zetten, waar je nog niet eens aan begonnen bent.

Neen, toen Vogels na de verkiezingen van 18 mei wegvloog, dacht ik nog, die zien we nooit meer terug. Helaas !