Universiteit Hasselt

Een dorp, een stad, een regio krijgt naambekendheid door de inspanningen en het positief benutten van de opportuniteiten die zich aanbieden. Daardoor kan zelfs een klein gehucht wereldbekendheid genieten: Bolderberg Zolder (een gehucht van Heusden) is door de auto omloop Terlaemen over de ganse wereld gekend.

Armand Mesotten - Diepenbeek

Vliegveld Kleine Brogel(deelgemeente van Peer) is onder die naam in de militaire en luchtvaart wereld, wereldberoemd.

Luchthaven Zaventem is en blijft Zaventem, alhoewel Brussel een groter naambekendheid heeft en een wereldstad is.

Zo heeft Diepenbeek zich door de jaren ontwikkeld als DE onderwijsgemeente van Vlaanderen. In Diepenbeek zijn ALLE onderwijsnetten aanwezig: gemeentelijk, vrij, provinciaal en staatsonderwijs. In ons dorp kan men van kleuter-tot de universiteit school lopen. Het gemeentebestuur heeft hier decennia-lang voor geijverd, gronden en nuts voorzieningen ter beschikking gesteld. De Diepenbekenaar is trots omdat we met het Universitair Centrum de top bereikt hebben. En.. .als het dan eenmaal zover is, komen de heren politiekers af met drogredenen om ons de kers van de taart af te snoepen. De truc om de directie van de LUC naar Hasselt over te hevelen om alzo een schijnrede te creëren is effenaf crapuleus. Ze hebben ons gemeentebestuur zelfs niet ingelicht van hun plannen. Ze moesten het van de pers vernemen. De beslissingnemers negeren ook alle enquêtes.

Plaats de directie-zetel van de brouwerij van Alken naar Hasselt en we krijgen "Cristal Hasselt" i.p.v. "Cristal Alken". Zou er dan meer Cristal worden gedronken omdat Hasselt meer naambekendheid heeft? Zever!!!

Universiteit Diepenbeek-Maastricht klinkt als een bel en is ook een logische benaming, doodeenvoudig omdat de universiteit op Diepenbeeks grondgebied ligt.

Amen en uit !!!

Meer over Lanaken