Racing Genk

Ook Moeskroen heeft Racing Genk les gegeven in modern voetbal: aanvullend spel, waarbij werklust, en treefzekerheid gecombineerd worden met gegroepeerd aanvallen en verdedigen.

Johan Geebelen - Opoeteren

Voeg daarbij sterk positioneel spel, waarbij er hoog op de helft van de tegenstrever reeds met 3, 4 man gestoord wordt, dan krijg je het voetbal waar elke Genk-supporter warm voor loopt.

Helaas, niets van dit alles bij Genk. In de plaats krijgen we, op enkele uitzonderingen na een lusteloos stelletje amateurs te zien, die meestal geen 2 goeie passes, aan elkaar kunnen breien en die in een hele wedstrijd nauwelijks een handvol kansen kunnen creeëren.

Tenzij je in een, het hele seizoen reeds onzichtbare en voortsloffende Thijs een leider ziet, is er niemand die de ploeg kan dragen.

Om nog maar te zwijgen van de roedel trainers, die de foutieve beginopstellingen en de meest onlogische wissels, schaamteloos aan elkaar rijgen.

De aanstelling van een mental coach voor de spelers, heeft duidelijk het tegenovergestelde dan het beoogde effect gehad. Misschien kan deze mán eens een brainwashing organiseren voor de transferverantwoordelijken. De lijst van mislukte aankopen en verkeerde verkopen, zou wellicht wat korter worden. Hij zou Mr. Vaessen misschien ook kunnen leren om eerst voor eigen deur te keren, voraleer hij andere mistoestanden in het Belgisch voetbal aan de kaak stelt. Racing zou misschien terug iets beter bij de media liggen.

Kortom, na 30 jaar supporterschap bij Waterschei en Genk is mijn geduld volledig op!. En geloof me vrij, ik ben niet alleen! Als dit ideeënloos "resultaatsvoetbal' ook de rest van het seizoen zal overheersen, zal zelfs de tweede ring van het satdion niet meer nodig zijn Mr. Vaessen! De Genk-supporter wil aanvallend werkvoetbal zien, waarbij onze ploeg 1 goal méér probeert te maken dan de tegenstrever! Verliezen we dan met 3-4, dan hebben we toch een stevige pot voetbal gezien.