Honden in Hasselt

Op vrijdag 5 februari werd ons hondje erg gebeten door

Rob en Nelly Pitoors-Daenen - Hasselt

een agressieve "pitbull" in het centrum van de stad. Dit gebeurde in de Hoogstraat, waar rond 3 uur heel wat wandelaars getuigen waren van het gejank en gekrijs van ons "Lady". De pitbull had ons hondje gezien en zich los gewerkt uit de versleten leiband van zijn machteloze eigenaar en viel ons hondje aan dat zich krijsend verdedigde tegen de ongenadige pitbull. Ik heb zelf de woedende hond bij nek- en rugvel gegrepen. Samen met de eigenaar van de pitbull hebben we nog geprobeerd ons hondje te verlossen uit zijn lijden. De eigenaar vond het niet nodig te wachten op de politie, maar werd toch nadien voor ondervraging door de politie meegenomen.

Ons hondje werd verzorgd in de dierenkliniek van Hasselt, waar buiten een shock diverse diepe bijtwonden en een ernstige inwendige bloeduitstorting werden vastgesteld. Na een nacht met een infuus en goede verzorging mocht onze "Lady" weer mee naar huis voor verdere verzorging en herstel.

Volgens ons horen deze agressieve honden niet thuis in het stadsbeeld van Hasselt die toch de stad is van de goede smaak.

Zou het niet wenselijk zijn zulke honden enkel geregistreerd en met muilband toe te laten zoals bv. in St.-Truiden.