LPG

Op het autosalon was alleen het automerk Daewoo, dat je een auto kon leveren met LPG. Ten tijde van dat autosalon kibbelden de Vlaamse minister van consumentenzaken, populaire Freya, met de Federale minister van energie, de wat minder populaire, Fientje, over een Kyoto-plan.

Michel Cremers - Zonhoven

Daar een LPG-installatie van een auto aardig wat euro's kost en de milieubeschermende automobilist, gestraft wordt met een jaarlijkse brandstofcompenserende taks, riep ik de minister van consumentenzaken op wat minder te kakelen en wat meer eieren te leggen,(lees : de hand aan de ploeg te slaan).

Ook Johan Van Geyte (HBvL 07.02.04.) vindt in zijn stukje over de "Fiscale amnestie, een kaas met gaten", dat Freya de mouwen eens moet opstropen. Want laten we er maar eens aan herinneren dat toen Fortis peanuts vroeg om geld uit de muur te halen, de minister van consumentenzaken niet alleen onmiddellijk op haar paard zat, maar ook op tafel sprong om die snode bank eens aan te pakken. Nochtans voerde Fortis zijn plannen gewoon door.

Consumenten, die op de "lokroep" van de fiscale amnestie van de regering willen ingaan, blijven, ook na het antwoord van minister Reynders, met een pak vragen zitten. De banken kunnen niet op alle vragen antwoorden. De rechtszekerheid is hier in het geding. Maar nog niets gehoord van Freya. Ook Johan Van Geyte niet. Waar zit de minister nu ? O ja, volgens de laatste peilingen is ze nu populair aan het wezen. En dat is voor een minister toch het principalste, nietwaar.

Waarschijnlijk heeft ze een aardje naar haar vaartje, die kon de rechtszekerheid van burgers ook geen moer schelen.