Het Europa van de 25

Op 1 mei gaan de grenzen open voor de nieuwe EU-landen. Ondanks dat verschillende mensen en organisaties waarschuwden voor chaos, bleek er voor de EU-overheden niets aan de hand. Nu de datum echter dichterbij komt beseft men dat er toch grote problemen zijn. Ik voorspel een chaos, en om de volgende redenen:

J.M.

Die landen zijn niet voorbereid om bij Europa te komen. Financiel niet (levensstandaard) en ook niet moreel. Het is zeker 10 jaar te vroeg.

Het zijn landen waar de corruptie en maffia-praktijken hoogtij vieren, zelfs en vooral op regeringsniveau. Er is een levensstandaardsverschil van 5 tegen 1 in vergelijking met Europa, wat onvermijdelijk zal leiden tot criminaliteit. Die is eigenlijk nu al op grote schaal bezig.

De werkloosheid zal naar het einde van het jaar spectaculair stijgen, ondanks de maatregelen die sommige EU-landen nu in paniek nemen. Men moet eerst en vooral hier langdurig werklozen verplichten van terug een job aan te nemen, want anders zouden de uitkeringen in de nabije toekomst wel eens onbetaalbaar kunnen worden.

In twee nieuwe EU-landen is men de mensen nu al aan 't voorbereiden hoe men hier van alle financiële vergoedingen kan genieten. Men is zelfs op grote schaal. door criminele organisaties geleid, alle beschikbare huurwoningen aan 't voorbehouden tegen 1 mei. Want mogen ze hier voorlopig niet werken, indien ze als nieuwe EU-burger een domicilie kunnen voorleggen zullen de OCMW' s hen moeten betalen. Gelijkheid voor iedere EU-burger in elke lidstaat van de EU.

We zullen overspoeld worden met valse euro's, 50,100 en 200 euro, die men nu op grote schaal aan 't drukken is. Ze zijn dus zo goed nagemaakt, dat het moeilijk zal zijn een echt van een vals te onderscheiden. Ik heb ze zelf mogen zien van een Litouwse trucker. Ze zijn hier nu al trouwens massaal in omloop. Het enige wat hier tegen te doen is, is nieuwe euro's drukken voor 1 mei. Maar daarvoor is het al te laat.

Heeft mijnheer Dehaene niet beweerd dat de instroom wel zal meevallen? Wel mijnheer Dehaene ik raadt U aan van op 1 mei aan de Pools-Duitse en Pools-Lithouwse grens te gaan postvatten. Het zullen er niet 1000, 10.000 maar honderdduizenden zijn die hun geluk hier zullen komen zoeken. Neem van mij dan nog aan dat 50% geen geldige autoverzekering heeft.

En ik hoop echt dat ik volkomen ongelijk zal hebben, maar aangezien onze overheden nu ook, zij het veel te laat, aan 't wakker worden zijn vrees ik het ergste.