Gaia in Houthalen

Burgemeester IJzermans haalt zwaar uit naar Gaia naar aanleiding van de actie die ze vorige zondag in onze gemeente voerden. Nu deze organisatie de al jaren durende dierenmishandeling aanklaagt is de burgemeester danig in zijn wiek geschoten. Omdat de waarheid kwetst en onze burgemeester niet de politieke moed heeft om het aanslepende probleem aan te pakken schiet hij maar op de boodschapper en laat de wetsovertreders ongemoeid.

Remie Timmers - Houthalen-Helchteren

Als klap op de vuurpijl blijkt nu bovendien dat er samen met burgemeester en schepenen door de moskeeverantwoordelijken een verklaring ondertekend is waarin gesteld wordt dat de arme schapen bij het slachten verdoofd worden. Terwijl elke betrokkene maar al te goed weet dat dit niet zo is. Is dit dan niet een klein beetje valsheid in geschrifte? Van onze bestuurders hadden we toch wat meer moed en eerlijkheid verwacht. Of is het zo als gewoonlijk bij deze heren dat hun doortastendheid en oprechtheid maar in een richting werkt?

Afsluitend zou ik willen vragen aan onze bestuurders om een eventueel rechtsgeding op hun eigen kosten te voeren. De burgers van Houthalen-Helchteren hoeven immers niet financieel op te draaien voor het feit dat voornoemden de onwettigheid en de mishandeling al jaren laten voortwoekeren.

Meer over Opglabbeek