Kim Clijsters

Als trotse Limburger moet me dit toch even van het hart. Ik ben er al lang van overtuigd dat in het voetbal de Limburgse clubs dikwijls worden benadeeld. Tot mijn grote ontsteltenis ben ik, als fervent tennisliefhebber, tot de vaststelling gekomen dat de umpires in het tennis ook niet altijd even objectief zijn. Het schoolvoorbeeld daarvan is de finale op de Australian Open tussen onze Kim en Justine. In een cruciale fase van de wedstrijd slaat Kim de bal zogezegd out. De beelden tonen echter het omgekeerde aan: de bal van Kim was wel degelijk in. De lijnrechter stond aan de kant van onze sympathieke ambassadrice van het vrouwentennis. Justine daarentegen was uit haar lood geslagen en ging als een klein kind haar beklag doen bij de umpire. Resultaat: de umpire trekt de kaart van Justine en geeft de bal out. Wie niet zag dat die bal zich neerplofte op de achterlijn, kan beter zo snel mogelijk een afspraak maken bij de oogarts. Dat is nog niet alles: de scheidsrechter was bovendien afkomstig uit Frankrijk. Welke taal spreken ze daar nu ook weer? Als ik goed ben ingelicht communiceren ze bij onze zuiderburen toch de in de taal van Molière.

Bert Koenen - As

Jaja, de taal die ook door Justine wordt gesproken. Het is dan toch logisch dat de umpire kiest voor de Franstalige speelster.

Als de wedstrijd op een professionele manier werd geleid, dan was ze misschien in het voordeel van Kim gekanteld. Maar dat zullen we nooit weten dankzij die ongelofelijk sympathieke scheidsrechter. Ik hoop dat ze de slaap nog kan vatten, wanneer ze de beelden te zien krijgt. Dan zal ze toch inzien dat ze een zware fout heeft gemaakt en dat ze ervoor heeft gezorgd dat Kims grote droom in duigen viel.

Tot slot wil ik nog een woordje richten tot Kim: Come on, Kim! Ik en samen met mij alle Limburgers blijven je steunen. Ik ben ervan overtuigd dat we nog veel van jou zullen horen en dat de wereld nog versteld zal staan van ‘Kim van Brie’. Een dikke proficiat voor je wondermooi tennis en je persoonlijkheid!