Fair Play in het voetbal

Afgelopen zondag werd de voetbalwedstrijd Eisden Sport - Standard Elen (2de provinciale C) ontsierd door een duidelijk geval van "unfair-play". Doelman Schuermans van Eisden Sport bleef na een duel buiten het strafschopgebied geblesseerd op de grasmat liggen. Er werd doorgespeeld en speler Morales van Elen achtte het niet nodig de bal over de zijlijn te trappen. Ook -de over het algemeen uitstekend leidende- scheidsrechter Claes legde het spel niet stil. De bal werd tot bij bezoeker Jeunen getikt die simpel scoorde in het lege doel. Zo werd de stand in de 75ste minuut 0-2, wedstrijd gespeeld (eindstand 1-2). De delegatie van Elen met het schaamrood op de wangen. Tussen het contact met de doelman en de tweede treffer verliepen 10 à 15 seconden.

Johan Van de Beek - Maasmechelen

Dit zette kwaad bloed bij spelers, supporters, trainers en bestuursleden van Eisden Sport. Te meer omdat in de eerste helft thuisspeler Jeurissen zo fair was om een scheidsrechtersbal op twee meter van het doel bewust naast te trappen! Ik laat in het midden of de punten anders verdeeld zouden zijn met of zonder deze fase. Want dat is puur giswerk.

Het is gewoon betreurenswaardig dat, hoewel iedereen via campagnes wordt opgeroepen zich aan de regels van de fairplay te houden (o.a. respect voor je tegenstander), een degradatieploeg uit provinciale zich tot zulke praktijken verlaagt. In eerste nationale werd voor minder een wedstrijd herspeeld (remember Lierse-Millen). Zo ver zal het in dit geval niet komen, omdat een bescheiden club als Eisden Sport waarschijnlijk geen officiële klacht zal indienen. Wel wil het via deze weg melding maken van de naakte feiten. Met "sportieve" groeten.