Vage bonden - Ford Genk

Dank zij de slaafse en onderdanige houding van de profiterende majoretten van de vrijgestelden van de vakbonden blijft Ford er in slagen miljoenen binnen te rijven op de kap van de werknemers.

Fernande Dieu - Borgloon

Meer dan duizend goedgekeurde en ingezette suggesties liggen in de schuif te wachten op behandeling. Sommigen van in de jaren '90. wat een gemiddelde winst van maar €250 per dossier, gedurende maar 5 jaar maakt Ford €12.500.000 extra winst zonder ook maar één werknemer te vergoeden.

De indieners van deze suggesties hebben recht op een bepaald procent van de winst, maar moeten jaren wachten op hun centjes, terwijl Ford met de winst en intresten gaat lopen. Wat gaat er trouwens gebeuren met de reeds ingezette suggesties waar men reeds jaren winst op maakt in de nachtpost of transit nu deze wez gaan of met de nog te behandelen dossiers van afgedankten of bruggepensioneerden?

De vage bonden kennen dit en andere problemen maar slagen er niet in ze op te volgen, laat staan ze op te lossen. Hoe wilt u dan dat ook zij maar één enkele arbeidsplaats redden? Juist ja, door familieleden en vrienden met veel punten op de lijsten van de sociale verkiezingen te zetten, zodat een twintigtal anderen gedwongen ontslagen moeten worden!

Maar ja, zo maken de vakbondsmensen nog een aantal eigen belangende majoretten bij die naar hun pijpen moeten dansen als zij of hun opvolgers het spelletje verder spelen.