thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zomerconcerten Toeternietoe in stijl afgerond

Het laatste zomerconcert van de vrolijke blazers van Toeternietoe op de binnenkoer van de Herkenrodekazerne is in stijl afgesloten. Traditioneel laten de toeteraars het Haspengouws Jeugdorkest op de laatste dag aantreden. Later nam de zevenkoppige bemanning van Highway 7 het podium in beslag.

Chretien Paesen

Het werd een pracht van een zomeravond met veel geroezemoes en vooral, met veel pintjes.

Het Haspengouws Jeugdorkest is een gelegenheidsorkest waarin tal van jonge getalenteerde musici uit verschillende Haspengouwse muziekkorpsen elkaar vinden. Een vijftigtal jongeren verzorgen, onder de leiding van dirigent Jan Nicolaers een mooi repertorium. Jeugd en muziek: het raakt altijd wel ergens de gevoelige zielen. En ook in de Herkenrodekazerne was dat niet anders.

Als na een korte onderbreking de weg wordt vrijgemaakt voor Highway 7 is de ambiance van een heel andere orde. De zeven van de Highway 7 –band lieten zich al meteen van hun beste kant horen. Leadzangeres Sabine –ooit nog meegespeeld in het Haspengouws Jeugdorkest- vormt samen met collega Eric een perfect zangduo. Highway 7 kan een enorm breed gamma aan: van Yasmine tot de Dire Straits en terug naar Daan en Absinthe Minded. Kortom een straffe coverband.

En dan zijn de olijkerds van Toeternietoe aan de beurt. Los uit de pols schudden zij hun gekende stukken over het publiek uit. Doorregen met flarden vrolijke chaos en bier. Voorzitter Koen was bijzonder opgetogen voor de aandacht die Toeternietoe wekelijks in “Het Belang van Hasselt” en op www.hbvl.be kreeg.

Daarmee is er voor 2011 een einde gekomen aan de zomerconcerten van Toeternietoe in de binnenkoer van de Herkenrodekazerne. In tegenstelling tot de Kaperconcerten –waarvan zowat de helft letterlijk uitregende – bleef de binnenstad op woensdagavond telkens enigszins gespaard. Ik vraag me af wat hun geheim hiervoor is. In ieder geval beloofde Toeternietoe voor de zomer van 2012 opnieuw een schitterend programma.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio