Kardinaal Joos

Humor in de kerk, moet kunnen. Of Kardinaal Joos met zijn drastische uitspraken ooit carrière zal maken als stand-up comedian betwijfel ik ten zeerste. Van mij mag hij wel een spraakmakend programma op televisie krijgen: 'Recht voor de Raap'. Gelukkig verkettert hij niet alle homo's en lesbiennes en wil hij duidelijk het kaf van het koren scheiden. Respect en sympathie voor de echte homo's, geen begrip voor de vervalste exemplaren. Wie kan hem daarin ongelijk geven? Hetzelfde geldt voor zijn visie op politici die hij leeghoofden noemt. Het zal voor niemand een moeilijkheid zijn om een paar van die dwaallichten op een lijstje te zetten. Kakelen doen ze allemaal maar op het gepaste moment een ei leggen dat is andere koek.

Liliane Mesotten - Gors Opleeuw

Bill Clinton krijgt de ere-titel van seksmaniak. Wat Bill met de vrouwen uitspookt is zijn probleem maar liever zo eentje dan iemand die het gezicht van een krijten heilige maar één ambitie predikt: oorlog.

Wat kardinaal Joos nu gedaan heeft is het verwoorden van de gedachten van heel veel mensen, katholiek of niet. Wat zou de reactie geweest zijn had de kardinaal hetzelfde verteld maar met een preuts mondje en fluwelen stem? Joos mag het weten!