PJZB en KLJ op kamp in Ruiselede

Maandag 11 juli trokken 90 jongens en meisjes van de PJ en KLJ naar ’t Haantje in Doomkerke, een rustige dorpje in de gemeente Ruiselede maar wel gelegen tussen de bruisende steden Gent en Brugge, alsook op een zucht van de kust.

Vol goede moed en in een stralende zon kwamen we aan in een prachtige kampplaats met 3 grote slaapzalen, een grote eetzaal, een keuken en een grote speelweide.

Yannick Jacobs

De volgende dagen liet de zon het echter afweten, maar niets belette de jongeren om er alweer een onvergetelijk kamp van te maken. Zo vond er op vrijdag het kajakken plaats dat als meest hilarische activiteit aanzien werd en waarbij iedereen kopje onderging (uitgezonderd Yannick Legrandhenri). Net zoals andere jaren was er ook dit jaar weer een spetterend kampfuifje met als thema ‘Pirates of the Caribbean’ waar de stoerste piraten tot leven kwamen die de knapste meisjes veroverden.

Zondag was er de bezoekdag waarbij 250 mensen smulden van een heerlijke barbecue. De dag nadien gingen de oudste leden van de PJ met de fiets op pad naar de Gentse Feesten, terwijl de oudste meisjes van de KLJ zich in Brugge van hun mooiste kant lieten zien. Gedurende het hele kamp maakten de meisjes veel plezier met hun sport en spel, terwijl de jongens op het scherpst van de snee uitvochten wie zich kampioen van de voetbalcompetitie mocht kronen. De jeugdbewegingen namen jammer genoeg ook afscheid van de 3 kookmoeders die in de bloemetjes werden gezet, ze zorgden jarenlang voor een heerlijk kampmenu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer