Waterzuivering en kanker

Onlangs bracht uw krant een artikel over het toenemend aantal kankergevallen in Limburg. Een feit dat mensen uit mijn kennissenkring al eerder zelf in hun omgeving hadden vastgesteld. Nu hoor ik toevallig gisteren een reportage op de Nederlandse radio over het waterzuiveringsbeleid in Nederlands -Limburg.

Rob Berkmans - Achel

Ik wist niet wat ik hoorde toen daarin droogweg vermeld werd dat het Maaswater minstens enkele dagen per maand te vervuild is om te kunnen zuiveren; men wacht dan gewoon tot de ergste pieken verdwenen zijn om weer drinkwater te produceren.

Bij die produktie kent men echter maar van goed 300 op de 100 000(!) chemische komponenten, onder meer afkomstig van DSM, de samenstelling en het effekt op de gezondheid. Maar, voegt men er doodleuk aan toe, onze installaties zijn tegenwoordig zo goed uitgerust dat zelfs de onbekende produkten niet tot bij de konsument geraken.(!) Ik weet niet hoe het aan onze kant van de grens gesteld is

maar een sterker staal van kromme logica ben ik nog nooit tegen gekomen. In ieder geval weet ik nu zeker dat ik de juiste beslissing heb genomen door al geruime tijd voor de eigen consumptie over te stappen op flessenwater. Ook al schijnt de kwaliteit daarvan in veel gevallen ook al niet meer honderd procent betrouwbaar te zijn.