© AFP

Nicolas Colsaerts mist de cut in KLM Open

Nicolas Colsaerts heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de eindfase van het KLM Open (DP World Tour/2 miljoen euro) op de Bernardus golfbaan in het Nederlandse Cromvoirt. Hij zette een tweede ronde neer in 76 slagen en werd daarmee 104e.

Bron: BELGA

De 40-jarige Brusselaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, nam net als donderdag een hoopgevende start. Met twee birdies op zijn eerste vier holes had hij terug uitzicht om de cut te halen. Vanaf de vijfde hole liep het echter fout. Met drie dubbele bogeys en een bogey stond hij vrijwel voor een onmogelijke taak om door te stoten naar de finaleronden. Op de laatste negen holes putte Colsaerts nog drie birdies weg, maar op zijn laatste hole moest hij nog een dubbele bogey incasseren. Daags na zijn ronde in 72 slagen (en een 66e plaats) noteerde hij 76 slagen. Colsaerts telde met 148 slagen (+4) uiteindelijk drie slagen te veel om de cut te halen.

De Spanjaard Jorge Campillo, blijft ondanks een ronde van 71 slagen, een onder par, succesvol zijn koppositie verdedigen. Zo telt de 36-jarige twee slagen voorsprong op de Italiaan Renato Paratore.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer