© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

20-jarige man lichtgewond na steekpartij in Alken, drie verdachten aangehouden voor poging doodslag

Alken/Sint-Truiden -

In Alken is donderdagavond een 20-jarige jongeman belaagd door drie andere mannen. Hij werd aangevallen met een mes en raakte lichtgewond. Een van de aanvallers liep ook lichte verwondingen op. De drie daders werden aangehouden voor poging doodslag.

Olivier Simons/Dirk Selis

De feiten vonden donderdagavond rond 21.30 uur plaats aan de Steenweg in Alken. De drie daders, een 20-jarige man uit Tienen, een 21-jarige man uit Nieuwerkerken en een 27-jarige man uit Hasselt, wilden het slachtoffer bestelen. Maar de diefstal ontaardde al snel in een schermutseling. Daarbij werd de 20-jarige man uit Sint-Truiden toegetakeld met een mes. De jongeman trok zelf ook een mes om zich te verweren en verwondde zo een van zijn aanvallers.

De verwondingen van beide mannen bleken uiteindelijk mee te vallen. De drie verdachten werden gearresteerd door de politie en zijn inmiddels aangehouden door de onderzoeksrechter. Aangezien er meerdere messteken zijn uitgedeeld richting het slachtoffer, worden ze momenteel verdacht van poging doodslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer