Thibaut “Must See TV” Vervoort hoopt volgend jaar op de Olympische Spelen in Parijs met de 3X3 Lions te schitteren.© BELGA

Opmerkelijk: alle tickets voor 3X3 competitie op Olympische Spelen in Parijs nu al uitverkocht

Dat 3X3 basketbal populair is, is geweten. Volgende week loopt het storm in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen voor het WK met onder meer de 3X3 Lions. Voor de 3X3 competitie op de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar zijn alle tickets zelfs al de deur uit.

Patrick Ceulemans

De vraag naar tickets voor de Olympische Spelen in 2024 is enorm. De sport waar de vraag naar tickets op dit moment het grootst is, is 3X3 basketbal. Sinds de Olympische Spelen in Tokio is deze razend populaire sport toegevoegd aan het olympisch programma. Het 3x3 evenement van de Olympische Spelen van Parijs 2024 zal plaatsvinden op het iconische Place de la Concorde, in het hart van de Franse hoofdstad. Place de la Concorde is het grootste openbare plein in Parijs, gelegen vlakbij Grand Palais, Champs Elysées en het Louvre. Parijs 2024 hoopt dagelijks tot 37.000 mensen te verwelkomen voor zowel competitie als entertainment, allemaal in het stadspark Concorde. Als de 3X3 Lions zich kwalificeren zal het een helse klus worden voor de Belgische fans om ze te komen aanmoedigen. Alle tickets zijn immers al de deur uit!

3x3 basketbal zal dezelfde locatie delen met skateboarden, BMX freestyle en Breaking. De Arena voor het 3X3 basketbal biedt plaats aan 5.200 toeschouwers. “Tokio was voor ons een schitterende ervaring. We misten net een medaille en eindigden dus vierde. Het enige minpunt was dat door de coronapandemie er geen toeschouwers de wedstrijden mochten bijwonen. Ons enerzijds met de 3X3 Lions kwalificeren en anderzijds knallen op zo een historische plaats in de binnenstad van Parijs is in 2024 onze grootste challenge. Maar eerst nu het WK in Oostenrijk. Vorig jaar werden we Antwerpen ook vierde. We hopen nu een eerste medaille te veroveren,” aldus Thibaut “Must See TV” Vervoort van de 3X3 Lions. Volgende week dinsdag opent België, nummer 5 van de wereld, het 3X3 WK in Wenen en tegen Israël (FIBA 14). Nog in poule C Litouwen (FIBA 3), Polen (FIBA 11) en Puerto Rico (FIBA 16).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer