Thibaut Pinot was niet opgezet met het plots manoeuvre van Ben Healy.© rr

VIDEO. Oorlog tussen EF Education en Thibaut Pinot woedt verder: lachende Ben Healy steekt de draak met boze bergkoning in de Giro

Ben Healy geeft nooit op. De renner van EF Educiation-EasyPost deed in de koninginnenrit van de Giro een ultieme poging om de bergtrui van Thibaut Pinot te heroveren. En daar was de Franse bergkoning allesbehalve tevreden mee...

hc

Vanuit het midden van het peloton sprong de Ier weg richting de eerste flanken van de eerste van de vijf cols van de dag. Hoewel er al vijftien renners een kleine vijf minuten voorop reden. Pinot kon niet anders dan reageren. Toen de Fransman bij de jonge Ier kwam, reikte hij de hand uit die Pinot aannam maar onmiddellijk de andere kant uitkeek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kort daarna prikte hij opnieuw, maar Pinot loste hem van geen vin meer. Tot groot jolijt van Rohan Dennis van Jumbo-Visma. Salvatore Puccio, de Italiaanse helper van Geraint Thomas, schudde meewarig het hoofd toen hij de lachende Healy aankeek. Healy kon eigenlijk ook helemaal niet meer die ‘maglia azzurra’ afnemen. Voor hem ging het om een grapje, maar voor Pinot was het bittere ernst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oorlog tussen Pinot en EF Education

Al sinds de ingekorte bergetappe naar Crans Montana is het oorlog tussen de afscheidnemende Fransman en de ploeg van manager Jonathan Vaughters. Toen maakte hij de Ecuadoraan Jefferson Cepeda door zijn koershouding ziedend van woede. Waardoor Pinot besloot dat de Zuid-Amerikaan niet zou winnen.

En dan was er de Twitteroorlog die Vaughters in gang stak nadat Healy zondag de etappe naar Bergamo verloor van McNulty en hem daarna ging gelukwensen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer