Als eten en drinken op Extrema wat mag kosten: “Fles van 1.000 euro spuiten ze soms gewoon leeg”

Een pintje op Extrema Outdoor was nooit eerder zo duur: dit jaar betaal je maar liefst 3,75 euro voor een beker gerstenat. Voor wie nog veel dieper in zijn of haar buidel wil tasten, zijn er ook flessen tequila en wodka met prijskaartjes die oplopen tot meer dan 1.000 euro: “Sommige festivalgangers spuiten zulke flessen gewoon leeg.”

Lien Vande Kerkhof

De prijs van een biertje gaat ook dit jaar naar omhoog: vorig jaar betaalde je 3,5 euro per consumptie, dit jaar stijgt de prijs naar 3,75 euro. “Alles wordt altijd maar duurder”, zegt een groepje vrienden uit Luik. “We moeten ons erbij neerleggen. Minder bier zullen we er zeker niet door drinken. Voor frisdrank zoals cola en limonade betaal je trouwens dezelfde prijs.”

Groepje vrienden uit Luik met pintjes van 3,75 euro per stuk

Een fles tequila van 625 euro.© Boumediene Belbachir

Nog veel duurdere drank vind je onder meer in de bar van de glamping, waar medewerker Sandro Romagnoli een fles tequila van 625 euro tevoorschijn haalt. “De duurste fles die onze gasten hier kunnen krijgen. Of hij ook effectief verkocht gaat worden? Dat zou heel goed kunnen. Een groepje Israëliërs heeft net een fles wodka van 150 euro gekocht.”

Een groep vrienden uit Israël: “Op plezier staat geen prijs”.© Boumediene Belbachir

“Op plezier staat geen prijs”, lachen de jongens uit Israël die voor het eerst in België zijn. “We gaan dit weekend veel geld uitgeven. Dit is het beste elektronische festival van Europa. Zondagavond verlengen we onze reis met een trip naar Amsterdam.”

In de VIP-ruimte worden flessen van meer dan 1.000 euro geserveerd.© Boumediene Belbachir

In de VIP-ruimte kunnen prijskaartjes blijkbaar nog extremer. “De duurste fles wodka kost hier 1.250 euro”, klinkt het achter de bar. “Momenteel is het nog rustig, maar later dit weekend worden er ongetwijfeld van die peperdure flessen besteld. Sommige festivalgangers komen die flessen gewoon om ze decadent te kunnen leegspuiten. Ze zitten voorlopig nog in dozen, we mogen ze er pas uithalen als ze effectief worden gekocht.”

Poké bowl

Wie een hapje wil eten, betaalt op de festivalweide al snel twee tokens - of 7,5 euro- voor een simpel gerecht. Voor een poké bowl met zalm betaal je 4 tokens en dus 15 euro. “Maar daar heb je dan ook wel je buik rond mee gegeten”, zeggen de uitbaters van het kraampje. “Al onze ingrediënten zijn vers: sticky rijs, zalm, edamameboontjes, zeewiersalade, roze gember, crunchy uitjes en sesamzaadjes. Het is dan misschien wel een van de duurste gerechten op de festivalweide, maar prijs-kwaliteit gezien ook een van de beste.”

Poké bowl op Extrema: 15 euro.© Boumediene Belbachir

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer