© Boumediene Belbachir

Hasseltse dj Ralpheus zorgt voor vroeg feestje op het “gezelligste podium van Extrema”

Houthalen-Helchteren -

Naast de spetterende internationale namen, staan er ook heel wat Limburgers op de affiche van Extrema Outdoor. Denk aan Joyhauser en Cellini, maar ook op de ‘kleinere podia’ worden er heel wat thuismatchen gespeeld. Zo mocht de Hasseltse dj Ralpheus al vroeg van wal steken op de Aperol-stage.

Gilles Niesen

De Extrema-gangers van vorig jaar kunnen het zeker beamen. De Aperol-stage is misschien het kleinste podium van Extrema, maar toch was het er elke dag gigantisch druk. Dat er veel Limburgse dj’s geprogrammeerd staan, heeft daar veel mee te maken. Zij kunnen altijd rekenen op een eigen netwerk, die de vlam in de pan houden op de dansvloer.

Hasselaar Ralf van Loo - oftewel dj Ralpheus - mocht er al vroeg aan beginnen vrijdag. Hoewel het volk bij het begin van zijn set (13u30) nog maar met mondjesmaat binnendruppelde aan de inkom, kwamen er toch al heel wat mensen samen aan de Aperol-stage. “Gezien het vroege aanvangsuur ben ik echt tevreden met de opkomst. Ik heb me geweldig geamuseerd en heb veel ‘bekende koppen’ gezien.” Voor de meeste dj’s is het een vergiftigd geschenk om zo vroeg op de dag te performen, maar dat weerhield Ralpheus niet om een geweldige set te draaien. “Het heeft wel iets om er zo vroeg op de dag al mee te beginnen. En het grote voordeel is dat ik de rest van de dag zorgeloos van het festival kan genieten.”

© Boumediene Belbachir

Eén vriendengroep

Voor Ralpheus is het al het zesde jaar dat hij op Extrema Outdoor draait. “Ik treed hier al sinds 2016 onafgebroken elk jaar op. Of ik in de toekomst hier op een groter podium wil staan? Dat hoeft niet meteen, geef mij maar opnieuw de Aperol-stage. Die ligt me wel.” Festivalgangers hebben het over het “gezelligste podium van Extrema”, en dat kan de Hasseltse dj zeker beamen. “Veel dezelfde mensen komen hier telkens opnieuw samen, waardoor hier als het ware één grote vriendengroep ontstaat.”

Goed nieuws voor de Limburgers die talent uit eigen streek beminnen, want met onder andere Reygel, Donelly en Mr. Grammy staan er de rest van het weekend nog heel wat Limburgers geprogrammeerd op de Aperol-stage.

© Boumediene Belbachir

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer