© House of entertainment

Christoff lanceert nieuwe single over coming-out

Dit ben ik. Dat is de boodschap en titel van Christoff’s nieuwe single. Met deze song wil hij iedereen die het moeilijk heeft om zich te outen een hart onder de riem steken. “Mensen moeten in alle omstandigheden zichzelf kunnen zijn, ongeacht hun geaardheid”, klinkt het bij de zanger.

Christoff blikt graag nog even terug op zijn eigen coming-out. “Ik ben mijn ouders en mijn zus nog steeds heel dankbaar dat we thuis alles konden en kunnen bespreken. Zij hadden het snel door en maakten er ook nooit een probleem van dat ik mij eerder aangetrokken voelde tot mannen.” Net omdat zijn coming-out zo vlot verliep, schrikt de Zeven zonden-zanger ervan dat dit onderwerp anno 2023 nog steeds zo gevoelig ligt. “Ongelofelijk hoeveel mensen er nog steeds mee worstelen en schrik hebben om zich te outen. Met dit lied maak ik graag een statement en steun ik al die mensen die het lastig hebben. Jong en oud, want ik merk uit de gesprekken die ik heb dat het iets is wat alle leeftijden overstijgt.”

Dit ben ik is niet het eerste nummer waar Christoff aan meeschrijft, maar wel het eerste dat uitkomt op zijn eigen label Talent Company. De zanger kijkt er alvast naar uit om zijn single live te brengen: “Ik ben heel benieuwd naar de reacties van het publiek. Spannend!” Wie hem binnenkort live aan het werk wil zien, kan afzakken naar een van de vele zomerfestivals. Zo staat hij op 18 juni op het podium van de Gentse Feesten.(IT)

Beluister hieronder de nieuwe single.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer