Themabeeld.© Pexels

Afghaan (32) moet 13.048 euro betalen omdat hij collega neerstak met pen

Genk -

In 2017 werd de Afghaanse man een celstraf van zes jaar opgelegd voor een poging doodslag op zijn collega in een Quick-restaurant in Genk. Hij stak het slachtoffer neer tijdens een discussie. Bijna vijf jaar na die uitspraak besliste de Tongerse rechter dat de dertiger een schadevergoeding van 13.048 euro moet ophoesten.

Shauni Deferm

De 32-jarige Afghaan moet 13.048 euro ophoesten als schadevergoeding voor zijn ex-collega die hij op 17 juli 2017 neerstak aan het Quick-restaurant in Genk. De twee mannen hadden aanhoudende ruzie over huurwaarborgen en ook het ontslag van de dertiger zorgde voor extra frustraties. Toen de Afghaanse man toch nog eens in het fastfoodrestaurant over de vloer kwam en daar op zijn voormalige collega botste, begon de discussie opnieuw.

Buiten aan het restaurant liep het uit de hand. De dertiger stak zijn ex-collega drie keer in de borst. Volgens zijn eigen verklaringen zou hij de verwondingen toegebracht hebben met een pen, maar de procureur was er samen met de gerechtsdeskundige altijd van overtuigd dat hij een mes gebruikte. Het wapen is nooit teruggevonden. Zijn collega raakte levensgevaarlijk gewond, maar overleefde de aanval.

Medische kosten en esthetische schade

In 2018 werd de Afghaanse man voor zes jaar naar de gevangenis gestuurd, maar over een schadevergoeding kon de rechtbank toen nog niet beslissen. Er werd wel een deskundige aangesteld en een provisioneel bedrag van 2.500 euro toegekend. Vrijdag, bijna vijf jaar na de uitspraak en zes jaar na de feiten, was de zaak rond. De dertiger moet het slachtoffer nog een bijkomend bedrag van 13.048 euro betalen voor onder andere de medische kosten, blijvende persoonlijke ongeschiktheid, blijvende economische ongeschiktheid en de esthetische schade. Ook de kosten van het deskundigenonderzoek en de rechtsplegingsvergoeding, goed voor bedragen van 1.871 euro en 1.650 euro, zal de dertiger moeten ophoesten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer