© AP

Dertien keer gegokt op verlies voor zijn eigen team: Brentford-spits valt door de mand en krijgt forse straf

Ivan Toney maakte het bij het inzetten op wedstrijden wel heel bont. Dertien keer gokte de topscorer van Premier League-club Brentford namelijk op een nederlaag van zijn eigen club. Dat maakt de Britse voetbalbond FA bekend naar aanleiding van de acht maanden schorsing, die Toney eerder deze week kreeg opgelegd.

De Telegraaf, Jeroen De Pauw

De FA staat niet toe dat actieve spelers op wedstrijden gokken, omdat ze daarbij over veel voorkennis kunnen beschikken. Volgens de bond brak Toney tussen 2017 en 2021 232 keer de regels. Bij de aanvaller, dit seizoen goed voor twintig Premier League-goals, is een gokverslaving geconstateerd. Hij geeft aan ‘spoedig open te communiceren’ over de zaak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toney moet tot 16 januari 2024 wachten voor hij weer in actie mogen komen voor Brentford of de Engelse nationale ploeg. Over vier maanden mag hij wel alweer trainen. Daarnaast moet hij een boete van ruim 57.000 euro betalen.

© Action Images via Reuters

Ivan Toney© Action Images via Reuters

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer