© TP

Nieuw op Extrema Outdoor: slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag kunnen noodnummer bellen

Houthalen-Helchteren -

Voor het eerste grote festival van het jaar komen de politie Carma en het parket van Limburg met enkele nieuwe veiligheidsmaatregelen. Opvallend is hoe er wordt ingezet op de ondersteuning van slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

ppn, cn

Bezoekers kunnen met zulke problemen terecht op het speciaal voor Extrema Outdoor (XO) gelanceerde noodnummer 015/70 24 08. Het gaat om een nieuw initiatief onder het motto: ‘We care a lot’. Dit alles gebeurt in samenwerking met de festivalorganisatie.

Bij de politie Carma en het Limburgse parket vinden ze het belangrijk om hiervoor aandacht te hebben. De telefoon wordt bemand door twee psychologen, die ook zullen instaan voor de eerste opvang van de slachtoffers. Indien nodig zorgt de politie voor de verdere opvolging van het slachtoffer in het Zorgcentrum voor Seksueel Geweld van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk.

Verder wordt voor het tweede jaar op rij in beslag genomen drugs onmiddellijk getest. Dit jaar kunnen parket en politie hiervoor een beroep doen op het mobiel labo van het NICC, hun vaste partner voor drugsanalyses.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer