Chef-kok Anne-Sophie Breysem toont haar passie voor jenever in een zelfgemaakte cocktail op basis van de huisgestookte jenever die vorig jaar naar haar werd vernoemd.© Jenever Cocktail Fest

Studenten organiseren festival met hippe jenevers in Jenevermuseum

Hasselt -

Zaterdagavond vindt het tweede Jenever Cocktail Fest plaats in het Jenevermuseum van Hasselt. Liefhebbers kunnen er terecht voor hippe jenevercocktails en Jeneverambassadeur en chef-kok Anne-Sophie Breysem zorgt voor haar signature cocktail en bijbehorende amuse.

Ook dit jaar wordt het evenement georganiseerd door studenten Robby Pachen, Freya Kellens en Yüksel Yumak studenten van de opleiding Communicatie aan Hogeschool PXL. Zij combineren de traditionele jenever met het frisse en populaire concept van cocktails. “Cocktailliefhebbers ontdekken wereldwijd de veelzijdigheid en rijke smaak van jenever. Met Jenever Cocktail Fest proberen we jenever op een andere, vernieuwende manier op de kaart te zetten.”

“Vakmanschap blijft de kern van de jenevercultuur. We zijn dan ook erg verheugd om te zien dat steeds meer mensen opnieuw een voorliefde krijgen voor jenever”, zegt Davy Jacobs, directeur van het Jenevermuseum. Lokale jeneverproducenten Smeets en Fryns zetten tijdens het evenement hun beste beentje voor met verfijnde cocktails en mocktails. Ook jeneverambassadeur en chef-kok van restaurant Ansoler Anne-Sophie Breysem toont haar passie voor jenever in een zelfgemaakte cocktail op basis van de huisgestookte jenever die vorig jaar naar haar werd vernoemd, samen met een aangepast gastronomisch hapje bij haar cocktail.  (dj)

Van 17 tot 23 uur vindt het event plaats met livemuziek van band Knappe Koppen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer