© RR

Zaterdag kan je kleren ruilen in stadhuis ’t Scheep

Hasselt -

De stad Hasselt organiseert op zaterdag 27 mei een zogenaamd ’swishing event’ in stadhuis ’t Scheep. Dit is een kledingruil waar je kledij uit de eigen kleerkast kan komen ruilen voor andermans kledingstukken.

“Iedereen heeft wel goede kledingstukken in de kast hangen die je zelf niet meer aandoet, maar die wel nog perfect kunnen dienen voor iemand anders”, zegt schepen Laurence Libert (Open Vld). ” 

Afvalvrij Mei van Limburg.net staat dit jaar in het kader van hergebruik. Onder het mom van Geef Mei Weg wordt opgeroepen om ongebruikte spullen weg te schenken of te ruilen in plaats van ze weg te werpen. Door meer tweedehands te kopen of verkopen, te ruilen of weg te schenken wordt er minder weggegooid en dus minder afval gecreëerd. De beste manier om de afvalhoop te verminderen is in de eerste plaats immers afval vermijden.”

Daarom organiseren we een ‘Swishing event’ in ’t Scheep. “Swishing is eigenlijk een klerenruil waarbij je kleren kan binnenbrengen en met een puntensysteem andere tweedehandskleding kan ‘kopen’”, legt schepen Libert uit. “Je selecteert maximaal 10 stuks, die er nog goed uitzien, uit je eigen kleerkast. De meeste kledij is welkom, ook schoenen of accessoires, voor dames en heren, vanaf 9 jaar. We aanvaarden echter geen broeken, lingerie of badmode omdat dit moeilijk ruilen is. Medewerkers geven tijdens een kwaliteitscontrole punten van 1 tot 5 per kledingstuk waarna je jouw puntenkaartje ontvangt. Met dat kaartje kan je dan weer kan gaan shoppen.”

Kledij binnen brengen gebeurt tussen 10.00 en 11.00 uur, tussen 12.00 en 13.00 uur kan je dan shoppen met je punten.

(dj)

Kledij binnen brengen gebeurt tussen 10.00 en 11.00 uur, tussen 12.00 en 13.00 uur kan je dan shoppen met je punten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer