© Tom Palmaers

Extrema Outdoor schiet uit de startblokken: “We gaan op jacht in roze konijnenpakjes”

Houthalen-Helchteren -

De poorten van Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren zijn vanaf nu officieel geopend. Voor de meeste campinggangers is het feest daarentegen al bezig sinds donderdagavond: “Ik heb een geslaagde date gehad via de dating-app Bumble.”

Lien Vande Kerkhof

De driedaagse Limburgse hoogmis van de elektronische muziek is eindelijk begonnen – en daarmee ook het Belgische festivalseizoen. Festivalgangers mogen sinds 12 uur het terrein van Extrema Outdoor betreden. Kampeerders konden zich al sinds donderdagnamiddag installeren op de camping.

De 18-jarige Wout uit Diepenbeek verzekerde zich van een van de beste plaatjes: “We waren hier gisteren goed op tijd om ons van een ideaal plekje te verzekeren, ver genoeg van de geur van de toiletten. Het is mijn eerste Extrema Outdoor en ik ben blij met het mooie weer. Of we veel eten bij hebben? Vooral veel pintjes. We gaan er een dik feestje van maken.”

© Tom Palmaers

Onder de partytent van Floor (28), Ellen (35) en Anouk (28) hangen vlaggetjes met mannelijke sixpacks. De vriendinnen uit de regio Antwerpen hebben er al een eerste wilde nacht opzitten. “Vooral ik dan”, grinnikt Floor. “Via de date-applicatie Bumble heb ik gisteravond iemand leren kennen waarmee het klikte. Of de foto’s op de vlaggetjes een referentie zijn van hoe mannen er voor ons moeten uitzien? In principe wel, al weet ik niet meer exact hoe mijn date van gisteren eruitzag. Want yes – sorry mama – hij is bij mij in de tent beland. We hebben trouwens ook een leuke outfit voor vanavond: roze konijnenpakjes. Zo hebben we het warm, maar laten we ook zien dat we klaar zijn voor de jacht.”

Pittig

“Het laatste halfuur voor opening was nog pittig, maar de wachtrijen zijn momenteel nog niet lang”, zegt woordvoerder Lomme Valkeneers. “De laatste voertuigen moesten nog van het terrein af, de laatste schroefjes moesten worden ingedraaid en er moesten nog hekken worden dichtgemaakt. Dat is altijd even stressen. Maar alles is onder controle. De eerste festivalgangers kunnen rustig toestromen.”

“We zijn vaste Extremagangers en daar hoort ook drugs bij”

© Tom Palmaers

Kim (31) en Theo (23) uit Knokke-Heist en Brugge trappen het festival af met een bruiswatertje. “We zijn vaste Extremagangers”, zegt Theo. “En ja, daar hoort ook drugs bij. Xtc en MDMA bijvoorbeeld. Er wordt hier over het algemeen veel drugs genomen, dat is geen geheim, maar we proberen er wel verstandig mee om te gaan. We kennen onze grenzen en overdrijven niet, en we drinken veel water tussendoor om goed te hydrateren.”

“Let’s go!”

© Tom Palmaers

Lennart (26), Kilian (25) en Arno (27) uit Gent zijn de eerste festivalgangers die een burger bestellen op de weide. “We hebben op de camping geslapen en hebben zin in een stevig ontbijt. Een burger kost meer dan 11 euro. Veel te duur, maar we hebben geen andere keuze. Vorig jaar waren we hier voor de eerste keer en dat is ons heel goed bevallen. Let’s Go!

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer