© Getty Images via AFP

Spat de droom dan toch nog uiteen voor Miami? Boston sluipt weer wat dichterbij en mag nog dromen van nieuwe NBA-finale

Boston Celtics heeft donderdag zijn tweede zege op rij geboekt in de finale van de Eastern Conference van de NBA tegen Miami Heat. In de TD Garden in Boston werd het 110-97, waardoor de Celtics in de onderlinge confrontaties terugkomen tot 3-2. Wie het eerst vier keer wint, mag naar de NBA-finale.

Jeroen De Pauw

De hoofdrol bij de Celtics was deze keer - wel zeer verrassend - weggelegd voor Derrick White, die 24 punten voor zijn rekening nam en daarmee topschutter werd. Marcus Smart kwam tot 23 punten.

Derrick White (r) was een gesel voor Jimmy Butler (l).© EPA-EFE

Jayson Tatum en Jaylen Brown, eerder deze week nog de uitblinkers in de vierde confrontatie, sloten allebei af op 21 punten. Bij de bezoekers uit Miami had Jimmy Butler met amper 14 punten een offday, Duncan Robinson werd topschutter met 18 stuks.

Ongeziene remontada in de maak?

Miami Heat ging verschroeiend van start in deze play-off tegen Boston Celtics. Geheel tegen alle verwachtingen in won Miami de eerste drie ontmoetingen, mede dankzij een fenomenale Butler. Maar de Celtics zijn nu aan een remontada bezig. Ze wonnen de laatste twee ontmoetingen, maar zullen ook de volgende twee ontmoetingen beide moeten winnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Als dit lukt, zorgen ze meteen voor een unicum. Nog nooit in de hele NBA-geschiedenis draaide een ploeg een 0-3 achterstand om. Zaterdag staan beide teams een zesde keer tegenover elkaar in deze Conference Final, die gespeeld wordt naar een best-of-seven. In de Western Conference verzekerde Denver Nuggets zich eerder al van zijn eerste NBA-finale in de clubgeschiedenis, na een sweep (4-0 winst) tegen Los Angeles Lakers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer