© JT

Brand verwoest huis in Rotem: bewoners ontsnappen via dakgoot

Dilsen-Stokkem -

Een hevige brand heeft vrijdagochtend het huis van een schrijnwerker (53) verwoest in de Rozenlaan in Rotem. De eigenaar, zijn vriendin en haar kind konden ontsnappen via het dak. Ze raakten hierbij wel gewond.

Jos Thomassen en Marij Wyers

“We hebben tot half één op het terras gezeten. Toen was er nog niks aan de hand. Om kwart over vijf is het beginnen knetteren”, zegt de zoon.

De bewoner, een 53-jarige schrijnwerker, zijn vriendin en haar kind konden ontkomen via het dak. “Zij hebben zich via een dakraam over de pannen tot in de goot laten glijden en zijn dan op de kiezel terechtgekomen”, zegt een vriend des huizes.

Tijdens hun ontsnapping uit het brandende huis liepen ze verwondingen op. “Het drietal is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Karel Van Severen, kapitein van de brandweer in Maaseik. “Waarschijnlijk hebben ze ook rook ingeademd”, vult de zoon aan.

Tegenslagen

“Het huis is stevig gemaakt. Vandaar wellicht die hevige brand. De man heeft al verschillende tegenslagen gehad. Nu had hij het eindelijk goed. Spijtig dat dit moet gebeuren”, zegt een buurman. Het vuur ontstond aan de achterkant van het gebouw. Daar stond ook een infraroodcabine, maar die was niet gebruikt. Het is dus nog niet duidelijk wat de brand heeft veroorzaakt.

“Zelden meegemaakt”

“Wij werden om 5.15 uur opgeroepen voor een uitslaande dakbrand achteraan een huis in de Rozenstraat in Rotem”, aldus Van Severen. “Ik ben veertig jaar bij de brandweer, maar dit heb ik zelden meegemaakt. Ons volledige korps is actief geweest met alle beschikbare materiaal en alle wagens. Daarnaast hebben we de hulp ingeroepen van het korps van de brandweer van Maasmechelen. Het huis is volledig vernield. Ook het achterliggende pand.”

© Jos Thomassen

Rond 9 uur was de brand volledig geblust en konden de meeste brandweerlui beschikken. “Wij zijn daarna met de berging begonnen”, zegt de kapitein. “Er is nog wat smeulwerk en we halen alle pannen af in afwachting dat een branddeskundige komt.”

Volgens de zoon kan het gezin tijdelijk elders terecht.

 

© Jos Thomassen

© Jos Thomassen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer