© AFP

Greet Minnen grijpt naast ticket voor hoofdtabel Roland Garros

Greet Minnen (WTA 119) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van Roland Garros. In de derde en laatste kwalificatieronde bleek de Oekraïense Dayana Yastremska (WTA 144) te sterk. Het werd 6-3, 2-6 en 6-4 na twee uur en vijf minuten tennis op het gravel in Parijs. Het was hun derde onderlinge duel, Yastremska leidt nu met 2-1.

Bron: BELGA

De 25-jarige Minnen mikte op een vierde deelname aan Roland Garros. De voorbije drie jaar ging ze er telkens in de eerste ronde uit aan de Porte d’Auteuil.

Door het verlies van Minnen staan er slechts drie Belgische vrouwen op de hoofdtabel. Elise Mertens (WTA 28), Ysaline Bonaventure (WTA 81) en Maryna Zanevska (WTA 88) hoefden geen kwalificaties te spelen. Yanina Wickmayer (WTA 140), Magali Kempen (WTA 194) en Marie Benoit (WTA 221) strandden in de voorrondes. Mertens werd donderdag bij de loting aan een (nog te bepalen) qualifier gekoppeld. Bonaventure speelt tegen de Russische Anna Blinkova (WTA 66), Zanevska treft de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 61). 

Bij de mannen verdedigt David Goffin (ATP 113) als enige tennisser de Belgische kleuren. Hij moet de baan op tegen de Pool Hubert Hurkacz (ATP 13). Zizou Bergs (ATP 131), Kimmer Coppejans (ATP 170), Joris De Loore (ATP 189), Gauthier Onclin (ATP 206), Raphaël Collignon (ATP 210) en Michael Geerts (ATP 250) gingen er allemaal uit in de kwalificaties. 

Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen, begint zondag (28 mei) en eindigt twee weken later (11 juni).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer