Tom Boon was gegeerd op de transfermarkt, maar verkoos uiteindelijk een contractverlenging bij Leopold Ukkel.© BELGA

Hockey Ereklasse  Leopold Ukkel

Nicolas Poncelet keert terug naar Leopold Ukkel terwijl Tom Boon zijn contract verlengt: “Een nieuwe landstitel veroveren is meer dan ooit het doel”

Ukkel -

Met de terugkeer van Red Lion Nicolas Poncelet onderstreept recordkampioen Leopold Ukkel zijn ambitie, nadat het eerder ook al het contract van de erg gegeerde aanvoerder Tom Boon wist te verlengen met drie seizoenen.

Wim Redant

Gantoise kroonde zich tot landskampioen nadat het de maat nam van Dragons in de finale van de titelstrijd. Leopold moest in de halve finales al de duimen leggen tegen de Brasschaatse club die de finale verloor. Leopold bleef evenwel niet bij de pakken zitten en strikte goalgetter Tom Boon voor nog eens drie seizoenen. Ook nieuwkomer Nicolas Poncelet tekende een contract van drie seizoenen, met bovendien een optie op nog eens twee extra seizoenen. Voor de 26-jarige Red Lion betekent het een terugkeer naar de oude stal na een ommetje in Nederland bij Amsterdam, waar hij twee jaar aan de slag was.

Vicevoorzitter Antoine Humblet is alvast verheugd met de terugkeer van de verloren zoon naar Ukkel. ”Nicolas is een kind van het huis en doorliep de jeugdrangen van Leo om op zijn achttiende door te stromen naar de eerste ploeg. We zagen Poncelet evolueren tot een speler die een vaste waarde werd bij de Red Lions. De opgang van Poncelet is een voorbeeld voor de jeugd van Leo en hij wordt dan ook met open armen ontvangen.”

Warm onthaal

Nicolas Poncelet zocht voor zijn Nederlandse avontuur ook al eens andere oorden op en vierde in 2018 de landstitel met Dragons. Een jaar later werd hij opnieuw landskampioen, maar dit keer wel met Leopold. “Een nieuwe landstitel veroveren met Leopold is meer dan ooit het doel”, aldus Poncelet. “Ik combineer al twee jaar een trainersopleiding met een profcarrière als speler. Ik vond daar een goed evenwicht tussen, maar het accent ligt vooralsnog op mijn actieve carrière. Ik voel me vereerd dat ik opnieuw deel mag uitmaken van Leo, aan de zijde van mijn gewezen ploegmaats met wie ik al zo veel mooie momenten deelde en een vriendschapsband opbouwde. Ik ben de club dankbaar voor het vertrouwen en het warme onthaal dat me te beurt viel.”

Poncelet moet de komende seizoenen met zijn verfijnde techniek en mateloze ambitie een voortrekkersrol spelen om de landstitels opnieuw naar de hoofdstad te halen. Dat na de Gentse machtsgreep, met een oppergaai bij zowel de mannen als de vrouwen. “Bij Leopold blijft de lat hoog liggen. Ik wil mijn verantwoordelijkheid opnemen en mijn ervaring aanwenden bij de integratie en begeleiding van jonge spelers op het hoogste niveau”, besluit een vastberaden Nicolas Poncelet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer