Remco Evenepoel rondt eerste training af sinds Giro-opgave, maar hij blijft nét onder de kaap van de 100 kilometer

Remco Evenepoel is hersteld van corona en kroop vandaag weer voor de eerste keer op de fiets. De wereldkampioen reed precies 99,55 kilometer. Zoals hij zelf schrijft op Strava was het “nog te vroeg voor 100”, al moeten we dat natuurlijk wel als knipoog interpreteren.

Quinten Torfs

Na negen dagen moest Remco Evenepoel noodgedwongen de Giro d’Italia verlaten. De reden? Een positieve coronatest. Het regende nadien negatieve commentaren en ook geruchten over een overstap naar de Ineos Grenadiers steken weer de kop op, maar nu kan de Wereldkampioen zijn zinnen terug verzetten op de fiets. Eerder deze week kreeg hij groen licht na een medische check-up en vandaag heeft Evenepoel zijn eerste training sinds de teleurstelling in de Giro afgerond.

Voor de regenboogtrui werd het een rit van net geen 100 kilometer. Met een gemiddelde snelheid van 31,8 kilometer per uur zat Evenepoel iets meer dan drie uur op de fiets. Even rustig bollen horen we u al denken, maar het werd een training met wel wat hoogtemeters. 849 in totaal. En Remco zou Remco niet zijn als hij toch niet enkele persoonlijke records zou vestigen op bepaalde segmenten. Evenepoel versnelde negentien keer om een personal best neer te zetten. Al bij al was het dus een geslaagde eerste training voor de Wereldkampioen nadat covid hem geveld had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer