Barbara Guarischi zet indrukwekkende zegereeks van SD Worx verder in Lotto Thüringen Ladies Tour

Het Nederlandse vrouwenwielerteam SD Worx heeft donderdag zijn veertiende overwinning op rij geboekt. Aan het eind van de derde etappe van de Lotto Thüringen Ladies Tour, een Duitse zesdaagse rittenkoers voor de Pro Series, sprintte de Italiaanse Barbara Guarischi naar de ritzege voor haar Nederlandse ploeggenote Lorena Wiebes.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

In een etappe van 94 kilometer, op een lastig lokaal circuit in start- en aankomstplek Schmölln, reden enkele Belgische rensters zich in de kijker. Lotte Kopecky toonde haar klassementsambities door acht bonificatieseconden te nemen aan de verschillende tussensprints, Margot Vanpachtenbeke ging in de finale in de aanval in een reactie op de Spaanse Sandra Alonso.

Het duo Vanpachtenbeke/Alonso werd na een sterke inspanning pas teruggegrepen in de bijzonder technische slotkilometer, waarna het dominante Team SD Worx opnieuw voor een een-tweetje zorgde: Barbara Guarischi won de groepssprint, Europees kampioene Lorena Wiebes juichte mee vanop de tweede positie. Alonso werd nog derde. Drie Belgische vrouwen haalden de top tien: Vanpachtenbeke als vijfde, Kopecky als negende en Marthe Goossens als tiende.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Nederlandse Mischa Bredewold, ook al van SD Worx, behoudt de leidersplaats in het algemene klassement, voor ploeggenoten Wiebes en Kopecky. De Lotto Thüringen Ladies Tour duurt nog tot en met zondag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer